onsdag 27. juli 2011

Dager til ettertanke....

De siste dagene har livet stoppet opp litt, alle planer har bare blitt glemt. Lysten har ikke vært til stede til å gjøre noe annet enn det en må..... Strikketøyet ligger der det ble lagt da jeg ryddet huset til middagsgjester på fredag.... og kjolen jeg holder på å sy ligger også nesten ferdig, siden torsdag kveld. Nyhetene vi fikk se på tv fredag ettermiddag, var sjokkerende, vonde og helt uvirkelige. Det satte seg en klump i magen som bare ble større og større. Det var vanskelig å løsrive seg fra nyhetssendingene, og lettere ble det ikke da det ble lørdag..... Tankene går stadig til ofrene etter bomben i Oslo, og på Utøya og deres pårørende.....

Heldigvis hadde vi en hyggelig begivenhet i løpet av helga, feiring av dåpen til lille nydelige Jonas!














Han hadde en kjempefin heklet dåpskjole laget av hans oldemor, og brukt av pappaen og brødrene hans tidligere.
Her er kakebordet, og det er vel akkurat slik et Sunnmørsk kakebord skal være. Med mange gode kaker!














Etter flere dager med regn, klarnet det opp og vi fikk en nydelig sommerdag! Og marihøner hører med til fine sommerdager.....I hendene til en stor og en liten jente....














Her er jeg under bakingen, litt stressa kvelden før. Skulle jo være ute i god tid, men kaker ble det jo likevel.  Jeg ønsker meg nytt stort kjøkken, med masse plass til baking og matlaging! Og er jeg riktig heldig, så blir det nytt kjøkken på meg om ikke så alt for lenge! Vi holder på å tegne en løsning, så da gjenstår det bare å se når det kan bli Ikeatur!














Vi har god erfaring med Ikeakjøkken fra før, på Langhus hadde vi Edel. Har tenkt at jeg ville ha et kjøkken som er ganske likt det vi hadde, uten at det er helt likt. Så vi har bestemt oss for Lidingø, syntes det er kjempefint!
Håper å få til en litt moderne versjon av dette kjøkkenet, liker landstil men vil ha noe som varer noe som er litt mer tidløst. Får ikke til å kopiere bilde fra Ikea sin hjemmeside, men har lyst på et kjøkken som ligner litt på dette.














Bilde av kjole kommer når den er ferdig, og Florida innlegg kommer snart! Ha en fortsatt fin uke!

tirsdag 19. juli 2011

Male male...

Ja det holder jeg på med om dagen. Det trengst maling over alt, og jeg har sett det. ;o) Det er bare det at unnskyldningene for å sette igang er litt for mange...
Men no er maling kjøpt inn, og jeg skal iallefall male seks stoler, et bord, en hylle, kjellerstua, vinduskarmane på kjellerstua. Også er det ute da, der må vi male mye! Kjøpte en boks med maling bare for å prøve fargen, men jeg syntes den ble litt for lik. Egentlig vil jeg male huset grått, men tror jeg heller går for en mørkere brunfarge. Har ikke tenkt å ta alt i år nemlig, og det må vi nok om det skal bli ny farge.

Starta med stoler og bord, de venter på sitt tredje og forhåpentligvis siste strøk. Har malt dem i en farge som heter sky, den ble litt lysere enn tanken var. Men de blir iallefall fine. :o) En til hytta, en til syrommet og fire til kjøkkenet. Bordet tenkte jeg å ha i hytta. :o)






































Ha en fin tirsdagsettermiddag og kveld! Blir ikke noe mer maling på meg i dag. Først er det trening så Greys Anatomi, og jeg gleder meg til begge deler!

mandag 18. juli 2011

Drømmen om en rosehage....

Drømmen er egentlig et hvitt hus med stakittgjerde og en nydelig rosehage. Med roser i rosa og hvittoner..... Nå har det seg sånn at huset vi har kjøpt ikke passer særlig godt til å være hvitt... I tilegg har vi en masse råddyr som tusler rundt her, naboen advarte meg mot å kjøpe roser om jeg ville plante noe. Jeg klarte ikke å la være, så noen få rosebusker ble med meg hjem. Så får jeg håpe rådyrene holder seg hos naboen.... ;o)

De som bodde her før, hadde svært lite blomster. Her er et blomsterbed fra før, der det ser ut som om de har plantet alle rester fra hagen på et sted. (pga. at de grov opp hagen og drenerte på nytt) En rose spratt ut i høst, og jeg trodde de rosebuskene bare inneholdt kjedelige røde roser.... Jeg liker ikke så godt røde roser....Hi hi... Derfor måtte jeg blunke en ekstra gang når jeg gikk over gårsplassen nå for litt siden. For der stod en nydelig rose, som slettes ikke kan kalles for rød! Helt perfekt er den!















Nå spørs det bare om denne får stå, eller om rådyrene oppdager den. Kanskje jeg heller skal ta den inn.... jeg håper på flere rosa overraskelser, men de andre knuppene ser iallefall røde ut.
Ha en fin kveld!
Jeg skal prøve å komme med litt informasjon om Florida også i løpet av kvelden!

søndag 17. juli 2011

Florida

Jeg får ganske ofte spørsmål om Florida om dagen. Om overnatting, steder å dra til, shopping, parker, leiebiler og praktiske opplysninger. Denne turen var min sjuende, og en får jo litt erfaringer etterhvert. Tenkte å dele litt tips og erfaringer med dere på bloggen min. Men det må bli over flere innlegg tror jeg, og hvor skal en begynne. Det er jo så mye å fortelle! ;o)

Vi har et hus vi leier ut i Orlando, det er kjempefint! Må vise dere huset mitt også en dag, må bare sortere litt bilder først!

Her er bassenget vårt, skulle gjerne tatt det med meg hjem! ;o)

fredag 15. juli 2011

Ferie

Det er sommer og ferie, og det er bare herlig! Vi har allerede hatt ferie i tre uker, i Florida. Tre herlige uker, som bare gikk alt alt for fort! Men det er deilig her hjemme også, ikke noe er finere enn Norge når det er fint vær og sommerlige temperaturer!

Jeg har ferie neste uke også, da skal jeg bare slappe av, kose meg og gjøre det jeg har lyst til!

Her er noen bilder fra fantastiske Florida der kontrastene er store! Fra byliv til ødemark, og fra solskinn til storm.




















Ha en fortsatt fin sommer!